Afdelingsinformatie

Sylviuslaan 11 9728 NS Groningen info@omcnoord.nl

[050] 368 22 22

Oogmeting

Deskundige metingen

Vermindering van gezichtsvermogen gebeurt heel geleidelijk, u merkt het nauwelijks. Pas als u een goede bril draagt, gaat er een wereld voor u open en beseft u wat u al die tijd heeft gemist.

Oogmeting

Beter zicht begint bij een deskundige oogmeting. De meetresultaten worden vertaald naar het beste advies. Dit draagt bij tot optimaal zicht en draagcomfort.

Oogdrukmeting

Om te voorkomen dat verhoogde oogdruk op termijn leidt tot ernstige oogaandoeningen, is het verstandig om uw oogdruk regelmatig te laten controleren. Zeker als u boven de veertig bent.  De oogdrukmeting is eenvoudig en volstrekt pijnloos. Indien nodig, kunnen de opticiens u tijdig doorverwijzen naar een oogarts. Daarmee bent u bij OMC Noord aan het goede adres, onze opticiens kunnen op elk moment van de dag direct een oogarts raadplegen. Een nieuwe afspraak is meestal niet nodig.

Glaucoom

Een tijdig opsporen van hoge oogdruk, dat kan wijzen op glaucoom, is belangrijk. De patient krijgt pas aanwijsbare klachten van slechter zien als de ziekte in een later stadium verkeert. Meer informatie over glaucoom is hier te vinden.